Na acht jaar dansacademie, vervolgens de lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) en een aantal jaren werken als leerkracht op een Nederlands-Engelse basisschool heb ik in januari 2024 vanwege mijn omscholing tot dans- en bewegingstherapeut de overstap gemaakt naar werken in de jeugdzorg. Naast mijn werk als talentbegeleider van @HOOOM ben ik dus de Master of Dance-Movement Therapy nog aan het afronden op Codarts.

In mijn vrije tijd lees ik graag informatieve boeken en wandel ik graag met een verrekijker om mijn nek in de natuur, op zoek naar vogels. Verder doe ik graag yoga en ben ik sinds kort ook gecertificeerd yogadocente. Dat is een droom die uitkomt!

Wat is dat, dans- & bewegingstherapie (DBT)?

Bewegen kunnen en doen we allemaal en altijd. Het is een fantastische manier om de gedachten en gevoelens die we ervaren te uiten zonder dat we daar (veel) woorden voor nodig hebben; voor sommige dingen hebben we bovendien soms (nog) geen woorden, of geen woorden nodig. Andersom kunnen het lichaam en beweging ons ook zicht geven op wat er allemaal gebeurt op gebied van: gedachten, gevoelens en sensaties. Die inzichten kunnen we in dans- en bewegingstherapie (DBT) dan bijvoorbeeld verder onderzoeken door middel van beweging en praten, maar ook: tekenen/schilderen, dichten, muziek maken, spelen, schrijven, etc. In DBT proberen we meer uit ons hoofd en meer in ons lijf te komen!