Hii! Ik ben Daphne en binnen HaviQ werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog.
‘Mens met een hulpverlenersrugzak’, dat is wie ik het liefst ben in mijn werk. Daar waar kinderen en hun ouders vastlopen in hun leven, hoop ik de juiste tools in te kunnen zetten als psycholoog, maar bovenal als mens naast ze te staan. Hierbij vind ik het belangrijk om de veiligheid te creëren waarin een kind zichzelf durft te laten zien, om zo vervolgens samen te onderzoeken wat lastig is en hoe we dit wat makkelijker kunnen maken. In dit proces probeer ik samen met het kind te vertragen, vertaal ik naar ouders en ben ik niet bang om een stukje van mezelf en mijn levenservaring te laten zien als dit helpend is voor het kind. Om de echte verbinding aan te gaan, ben ik ervan overtuigd dat ik namelijk ook authentiek moet zijn als hulpverlener.
Al jaren word ik geraakt door het onderwerp hoogbegaafdheid. Het gaat me aan mijn hart om te zien hoeveel prachtige, authentieke en talentvolle kinderen niet tot hun recht komen in de huidige maatschappij en soms zelfs uitvallen. Ditzelfde geldt overigens voor alle vormen van neurodiversiteit, wat vaak toch als ‘moeilijk’ wordt bestempeld. Ik geniet ervan om samen met de kinderen op zoek te gaan naar hun talenten en te onderzoeken hoe het kind het beste tot zijn of haar recht komt, want dat is wat ieder kind verdient; een plek om tot zijn of haar volledige potentieel te kunnen komen, hoe dat er dan ook uitziet. Een plek waar een kind echt kind kan zijn en met kinderlijk enthousiasme kan ontdekken, leren en groeien. En een plek waar fouten maken mag en fouten zelfs gevierd kunnen worden.
In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden bij de musicalgroep waar ik onderdeel van uit mag maken. Daarnaast lees ik graag en breng ik veel tijd door in de natuur met mensen van wie ik houd. En voor een diep gesprek over filosofische vraagstukken mag je me ook altijd wakker maken (en voor chocola natuurlijk 😉).