A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song‘ (Maya Angelou)
Ieder hoogbegaafd kind en iedere hoogbegaafde jongere is het gegund om voluit te ‘zingen’ wat binnenin verborgen zit.
Mijn affiniteit met hoogbegaafdheid is begonnen in mijn eigen gezin, alledrie mijn kinderen bleken hoogbegaafd. Waar we het antwoord gevonden dachten te hebben was dat pas het begin… Eerst privé en daarna professioneel werd dat 1 van de prominente onderwerpen in mijn dagelijks leven.
Oorspronkelijk kom ik uit het onderwijs, daar ben ik leerkracht – intern begeleider – plusklasleerkracht en specialist hoogbegaafdheid geweest. In mijn laatste functie was ik consulent passend onderwijs bij een samenwerkingsverband. En dan nu bij Haviq mijn plek gevonden om op een heel andere manier en in een heel andere rol van betekenis te zijn voor het hoogbegaafde kind (of de jongere) en hun ouders. Een luisterend oor, meedenken en meevoelen, begrip – erkenning en herkenning en wellicht nog veel meer – daar kunt u op rekenen bij het eerste contact met ons van Haviq.
Naast mijn werk besteed ik mijn tijd graag aan lezen, boeken en boekenwinkels hebben een een aantrekkingskracht die ik niet kan weerstaan,-) Verder word ik blij van tuinieren, helemaal nu ik bijna klaar ben met het ontwerpen van onze eigen tuin. In de zon met een capuccino en een mooi boek, genieten van de bloemen, vlinders en vogels. Het zijn de ‘kleine’ dingen die het meest gelukkig maken. Eén van mijn andere favoriete spreuken maakt dat mooi duidelijk; ‘If you have a garden and a library, you have everything you need‘ (Cicero). Verder zijn het luisteren naar muziek (in de breedste zin van het woord) en het zingen van klassieke stukken ook zeker mijn passies, ontspannen en weer opladen gaat dan vanzelf!