20 februari 2019

Lezing (Hoe) zie ik/jij mij?

Als nabrander van de Week van de Hoogbegaafdheid (10 tm 18 maart) organiseert Haviq een lezing speciaal voor jongvolwassenen.

 
Hoogbegaafdheid bij jongeren
Als hoogbegaafde voel je je misschien vaak anders dan je klas- of studiegenoten. Misschien verveel je je regelmatig, snappen je leeftijdsgenoten je interesses/grapjes niet, zie je altijd beren op de weg of voel je je tegelijkertijd tekort schieten én te veel. Tijdens deze lezing kijken we naar hoe dat komt, en hoe andere hoogbegaafde jongeren zichzelf zien. Wat is er anders aan hen dan aan de gemiddelde mens? En hoe kijken ze eigenlijk naar elkaar? Vanuit onderzoek, praktijk én eigen ervaring heeft Femke Hovinga (30) het over hoogbegaafdheid in de jongerendoelgroep en hoe je met uitdagingen om kunt gaan. Hierbij is uiteraard ook ruimte voor vragen!

 

Aanmelden kan tot 17 maart via info@hartvooriq.nl

 

Datum & locatie

  • Dinsdag 19 maart 2019 van 19u30 – 21u00 met uitloop tot 21u30
  • Haviq, Boeieraak 1 te Papendrecht

 

Kosten

  • €10,- inclusief een hapje en een drankje

 

Voor wie?

  • (Jong)volwassenen vanaf 18 tm 30 jaar

 

De lezing wordt gegeven door Femke Hovinga

Zij is ondernemer en begeleider op het gebied van hoogbegaafdheid. Toen ze als kind vastliep op school, beloofde ze zichzelf dat ze, ‘als ze later groot was’, iets zou doen voor hoogbegaafde mensen die daardoor niet tot hun recht kwamen. Dat liep anders. Ze reisde, werkte als journalist en bedrijfskundige, tot ze in 2012 toch in het ‘hb-wereldje’ terecht kwam. Inmiddels is Femke betrokken bij initiatieven als InterIQ (recruitment voor hoogbegaafden), SCALIQ (intelligentietesten voor meer- en hoogbegaafden), SENG (sociale en emotionele support) en Talentissimo (begeleiding en activiteiten gericht op de 145+ IQ doelgroep). Ze leert graag van en met anderen en reist inmiddels de wereld over om dat ook te doen!