Ervaren, deskundig & betrokken

Wij zijn Lijnie en Dorien, de oprichters van de Stichting Hart voor IQ. We hebben veel ervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen en jongeren, elk vanuit onze eigen achtergrond. Lijnie merkte dat zorg eigenlijk niet zonder onderwijs kan en Dorien merkte op haar beurt dat onderwijs eigenlijk niet zonder zorg kan. Ergens tussen zorg en onderwijs hebben wij elkaar gevonden. Omdat we werken binnen een systeem waar ouders een belangrijke pilaar zijn, hadden we de behoefte om onze basis uit te breiden. We schreven samen met Hanneke een boek en dat leidde tot een fijne en intensieve samenwerking. Wat is het dan mooi om de krachten te bundelen en een totaalaanbod voor deze doelgroep neer te kunnen zetten!

Haviq staat voor Hart voor IQ

De naam heeft voor ons meerdere ‘lagen’. Ten eerste hebben wij een grote passie, een groot hart, voor hoogbegaafde kinderen. Naast intelligentie, creativiteit en motivatie wordt hoogbegaafdheid ook gekenmerkt door specifieke kenmerken in het zogenaamde ‘zijnsluik’. Voor ons zijn die kenmerken misschien nog wel belangrijker, dus het Hart vóór het IQ. Bovendien wil de stichting het kloppend ‘hart’ zijn van de regio Zuid-Holland-Zuid, waar alle talenten samen komen!

Het logo heeft vriendelijke ronde letters, waarbij de letters verschillende warme kleuren hebben. Omdat iedereen verschillend is, komen bijna alle kleuren in het logo voor. De letter V lijkt op de vleugels van een havik als knipoog naar Haviq en staat symbool voor het alles-onder-één-dak-principe. Je zou hier ook de betekenis van ‘onder de vleugels nemen’ kunnen lezen.

Ons team

Om een aanbod op maat te kunnen bieden, hebben we het team van Haviq mogen versterken met een aantal
talenten, zowel in dienst als op zzp-basis. Gedragswetenschappers: Kayla, Annemarie, Ramona, Gertjan, Sanne, Thera en Denise. Leerkrachten: Marion, Annemai en Kim. En begeleiders: Richard, Caroline, Liliane, Daan en Anke. Esther ondersteunt Dorien bij alle administratieve en beleidsmatige taken. Klik op de link en maak kennis met ons fijne team.

Dorien Oskam

Directeur - bestuurder

Lijnie Reijers

Bestuurder - Orthopedagoog generalist

Hanneke Berens

Bestuurder - gezinstherapeut

Kayla Goedbloed

Orthopedagoog MSc

Richard Spiering

Talentbegeleider

Annemarie Heijman

Orthopedagoog MSc

Ramona Rijndertse

Orthopedagoog MSc - Begeleider Hooom

Gertjan van Kapel

Orthopedagoog MSc - Coördinator Hooom

Marion van Kapel

HB specialist - Leerkracht Hooom

Annemai Duijzer - van der Waals

Remedial teacher - Leerkracht Hooom

Sanne Dooren

Orthopedagoog BSc

Thera Goedegebuur

Psycholoog MSc - coördinator@Hooom

Caroline Bied-Charreton

Begeleider @Hooom

Kim Jovanovic

Docent/begeleider @Hooom

Anke Vrancken van Geel

Volwassenen coach

Liliane van Oijen

Begeleider @Hooom

Esther Borsboom

Administratief medewerker

Denise Koedood

Orthopedagoog MSc - coördinator@Hooom2

Daan van Loon

Begeleider @Hooom

Onze samenwerkingspartners

Wij zijn geregistreerd bij:

Contact

Ben je geïnteresseerd naar aanleiding van ons aanbod, kun jij ons ergens bij helpen, of heb je een goed idee dat je graag met ons wilt delen? Dan willen wij heel graag met jou in contact komen!

Neem contact met ons op