Ervaren, deskundig & betrokken

Wij zijn Lijnie en Dorien, de oprichters van de Stichting Hart voor IQ. We hebben veel ervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen en jongeren, elk vanuit onze eigen achtergrond. Lijnie merkte dat zorg eigenlijk niet zonder onderwijs kan, en Dorien merkte op haar beurt dat onderwijs eigenlijk niet zonder zorg kan. Ergens in het midden tussen onderwijs en zorg hebben wij elkaar gevonden. Wat is het dan mooi om de krachten te bundelen en een totaal aanbod voor deze doelgroep neer te kunnen zetten!

Haviq staat voor Hart voor IQ

De naam heeft voor ons meerdere ‘lagen’. Ten eerste hebben wij een grote passie, een groot hart, voor hoogbegaafde kinderen. Naast intelligentie, creativiteit en motivatie wordt hoogbegaafdheid ook gekenmerkt door specifieke kenmerken in het zogenaamde ‘zijnsluik’. Voor ons zijn die kenmerken misschien nog wel belangrijker, dus het Hart vóór het IQ. Bovendien wil de stichting het kloppend ‘hart’ zijn van de regio Zuid-Holland zuid, waar alle talenten samen komen!

Het logo heeft vriendelijke ronde letters, waarbij de letters verschillende warme kleuren hebben. Omdat iedereen verschillend is komen bijna alle kleuren in het logo voor. De letter V lijkt op de vleugels van een havik als knipoog naar Haviq en staat symbool voor het alles-onder-één-dak-principe. Je zou hier ook de betekenis van ‘onder de vleugels nemen’ kunnen lezen.

Ons team

Om een aanbod op maat te kunnen bieden, hebben we het team van Haviq inmiddels mogen versterken met Kayla, Jakobien, Richard, Annemarie en Ramona. Ook Gertjan breidt zijn uren uit en na de zomervakantie komen Marion en Annemai erbij.
Klik op de link en maak kennis met ons fijne team.

Dorien Oskam

Directeur - bestuurder

Lijnie Reijers

Bestuurder - orthopedagoog generalist

Kayla Goedbloed

Orthopedagoog

Richard Spiering

HB begeleider

Jakobien Vosters

ECHA specialist (leerkracht) - begeleider

Annemarie Heijman

Orthopedagoog

Ramona Rijndertse

Orthopedagoog - begeleider Hooom

Gertjan van Kapel

Orthopedagoog - begeleider Hooom

Marion van Kapel

HB specialist - leerkracht Hooom

Annemai Duijzer - van der Waals

Remedial teacher - leerkracht Hooom

Onze samenwerkingspartners:

Wij zijn geregistreerd bij:

Contact

Ben je geïnteresseerd naar aanleiding van ons aanbod, kun jij ons ergens bij helpen, of heb je een goed idee dat je graag met ons wilt delen? Dan willen wij heel graag met jou in contact komen!

Neem contact met ons op