Ervaren, deskundig & betrokken

Wij zijn Lijnie en Dorien, de oprichters van de Stichting Hart voor IQ. We hebben veel ervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen en jongeren, elk vanuit onze eigen achtergrond. Lijnie merkte dat zorg eigenlijk niet zonder onderwijs kan, en Dorien merkte op haar beurt dat onderwijs eigenlijk niet zonder zorg kan. Ergens in het midden tussen onderwijs en zorg hebben wij elkaar gevonden. Wat is het dan mooi om de krachten de bundelen en een totaal aanbod voor deze doelgroep neer te kunnen zetten!

Vanwege de groei van Haviq hebben wij ons team mogen uitbreiden met de enthousiaste orthopedagoge Kayla!

Haviq staat voor Hart voor IQ

De naam heeft voor ons meerdere ‘lagen’. Ten eerste hebben wij een grote passie, een groot hart, voor hoogbegaafde kinderen. Naast intelligentie, creativiteit en motivatie wordt hoogbegaafdheid ook gekenmerkt door specifieke kenmerken in het zogenaamde ‘zijnsluik’. Voor ons zijn die kenmerken misschien nog wel belangrijker, dus het Hart vóór het IQ. Bovendien wil de stichting het kloppend ‘hart’ zijn van de regio Zuid-Holland zuid, waar alle talenten samen komen!

Het logo heeft vriendelijke ronde letters, waarbij de letters verschillende warme kleuren hebben. Omdat iedereen verschillend is komen bijna alle kleuren in het logo voor. De letter V lijkt op de vleugels van een havik als knipoog naar Haviq en staat symbool voor het alles-onder-één-dak-principe. Je zou hier ook de betekenis van ‘onder de vleugels nemen’ kunnen lezen.

Dorien Oskam

Gedreven, enthousiast, betrokken, authentiek. Een ervaren docent in het voortgezet onderwijs met een groot hart voor jongeren. Moeder van 2 lieve kinderen, die veel in hun mars hebben. In mijn vrije tijd ben ik in de tuin te vinden of in de keuken bezig met het bakken van taart. Dat is een hele korte omschrijving van wie ik ben. Hoewel ik altijd met veel plezier voor de klas heb gestaan, begon het toch te kriebelen. Ik wilde iets anders. Ik wilde doen wat ik het liefste doe: het coachen en begeleiden van jongeren.

Het oprichten van mijn jongerencoachpraktijk is hierbij voor mij een mooie manier geweest om daar daadwerkelijk meer mee te doen. Ik maak bij het coachen veel gebruik van mijn kennis van de biologie. Heel vaak zijn er mooie paralellen te trekken tussen de mens en dat wat er in de natuur gebeurt. Mijn affiniteit en ervaring met de doelgroep hebben mij er uiteindelijk toe gebracht om, samen met Lijnie, de stichting Hart voor IQ op te richten. Ik zie het als mijn missie om deze getalenteerde maar soms ook kwetsbare kinderen tot volle bloei te laten komen!

Lijnie Reijers

Getrouwd met een knappe dierenarts en moeder van een leergierige, sportieve jongen en een muzikale, creatieve meid. Daarnaast ben ik ontzettend nieuws- en leergierig. Ik heb een overschot aan energie welke ik graag steek in nieuwe plannen bedenken en uitvoeren, lezen, schrijven, puzzelen, fröbelen en zo verder. Aikido is van mijn grote passies, een Japanse krijgskunst waarvoor ik de hele wereld over reis om te trainen bij gerenommeerde leraren. Je kunt me ook elke week in onze eigen dojo vinden waar ik train en lesgeef.
Tien jaar geleden richtte ik Yoi Orthopedagogiek & Trainingen op. Vanuit de gedachte; ‘als je denkt dat het anders, beter kan, dan moet je het zelf gaan doen’. Voor die tijd en tussendoor heb ik nog een heleboel ervaring opgedaan. Wil je precies weten wat ik allemaal gedaan heb in mijn werkende leven, dan kun je het beste een kijkje op mijn LinkedIn profiel nemen. En omdat ik hou van nieuwe uitdagingen, sprak het woest, wilde plan van Dorien me onmiddellijk aan. Nu een jaar verder wordt dit abstracte plan een concrete werkelijkheid!

In mijn werk vind ik het belangrijk om de persoon tegenover me serieus te nemen in zijn of haar probleembeleving. Het ‘waarom’ snappen doet ertoe, er mee om leren gaan nog meer. Vanuit een positieve instelling kijk ik altijd naar mogelijkheden; wat wel. Samen gaan we op zoek naar doelen die wenselijk én haalbaar zijn. En ondertussen heb ik ook nog eens heel mooie gesprekken. Super gaaf werk toch?!

Kayla Goedbloed

Een grote passie voor het welzijn van anderen. Dankbaar dat ik middels mijn werk als orthopedagoog, mij kan en mag inzetten voor mijn medemens; voor deze prachtige maar ook kwetsbare doelgroep. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe leermogelijkheden. Dit kan zijn aan de hand van het lezen van boeken, gesprekken voeren, activiteiten, maar vooral ook middels zelfreflectie. Gedreven om mijzelf te blijven ontwikkelen, om zo weer terug te geven aan de wereld om mij heen. Een natuurmens, met een groot hart voor dieren en het milieu. Ik hou van bewegen (zoals klimmen, yoga, wandelen), bordspelletjes (het liefst een strategisch denkspel), en oprechte gesprekken over boeiende onderwerpen.
Middels mijn stage bij Yoi Orthopedagogiek & Trainingen ben ik sinds januari 2019 betrokken bij Haviq, en ben ik sinds juli 2019 ook werkzaam als vaste drager van het ‘Hart voor IQ’.
Haviq staat voor mij, naast het ‘hart voor iq’ dragen, voor warmte, authenticiteit, verbinding en ontwikkeling. (H)erkenning, zowel voor de doelgroep als met de doelgroep.

Verbinding en vertrouwen staan voor mij centraal in mijn werk: middels een oprechte verbinding, een vertrouwensband opbouwen. Op jouw eigen tempo, jouw grenzen respecterende, samen werken aan jouw doelen. Zodat jij met al het potentieel waar je over beschikt, jezelf volledig kan (blijven) ontplooien.

Onze samenwerkingspartners:

Wij zijn geregistreerd bij:

Contact

Ben je geïnteresseerd naar aanleiding van ons aanbod, kun jij ons ergens bij helpen, of heb je een goed idee dat je graag met ons wilt delen? Dan willen wij heel graag met jou in contact komen!

Neem contact met ons op