Zien wat mogelijk is. Het maakt niet uit wat je hebt meegemaakt, het uitgangspunt is wat er nu is. Je kunt altijd opnieuw keuzes maken.

Mijn naam is Caroline Bied-Charreton. Ik ben in Tokyo geboren en kwam op mijn vierde naar Nederland. Japans is mijn moedertaal. De achternaam heb ik van mijn Franse vader. Waar hoor ik bij? Wat is mijn identiteit? Dat waren vragen die voor mij geen vanzelfsprekende antwoorden hadden. Lange tijd ben ik op zoek geweest naar mijn grond.

Letterlijk heb ik mijn grond gevonden in Leiden. Ik ben daar wiskunde gaan studeren en heb er mijn dochter grootgebracht. Figuurlijk vond ik mijn grond in het aikido. Een krijgskunst die gaat over vallen en opstaan en zoeken naar verbinding met de ander. Het aikido heeft me gevormd tot wie ik nu ben: geaard en met een open blik.

Als ondernemer geef ik leiding aan drie aikido-dojo’s. Het zorgvuldig bouwen door er lange tijd aandacht aan te besteden is iets dat ik terugzie ik alles wat ik doe. Bij Haviq wil ik bijdragen aan het creëren van een veilige plek waar enerzijds duidelijke grenzen zijn, maar waar vooral elk individu de ruimte krijgt om te zijn. Want als je je plek kunt vinden, dan zijn de mogelijkheden eindeloos.