Mijn naam is Gertjan van Kapel, ik ben 31 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben bij Haviq werkzaam als Orthopedagoog.

Voordat ik orthopedagoog ben geworden, heb ik vele verschillende ervaringen opgedaan. Zo heb ik een aantal studies gevolgd, ben ik zowel in Zwitserland en Engeland werkzaam geweest als au pair en heb ik veel vrijwilligerswerk verricht. De kern van deze bezigheden was altijd gericht op kinderen, waardoor de keuze voor orthopedagogiek uiteindelijk niet geheel verrassend was.
Tijdens het bachelor gedeelte van mijn studie kwam ik bij Yoi terecht als stagiair, wat dusdanig goed beviel, dat ik uiteindelijk ook mijn masterstage met veel plezier bij Yoi heb mogen afronden.

Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik vooral diagnostiek en begeleidingen interessant, uitdagend en leuk vind om te doen. Ik kan hierbij zowel contact hebben met het kind, als op een analyserend niveau ermee bezig zijn wat er met het kind aan de hand is en wat eraan gedaan kan worden. Hierbij heb ik een zeer brede interesse heb in allerlei orthopedagogische onderwerpen, maar mijn passie ligt voornamelijk bij (Hoog)begaafdheid, AD(H)D en Autisme.

Uiteindelijk ben ik begonnen met mijn eigen praktijk en als ZZP’er aan de slag gegaan. Eerst voor Yoi, en later ook voor Haviq en andere orthopedagogische instellingen. Mijn werk richt zich vooral op kinderen met (een vermoeden van) hoogbegaafdheid en de bijbehorende problematiek, aangezien ik deze zelf ook in mijn jeugd heb ondervonden en hiervan een hoop heb geleerd. Bij Hooom hoop ik dit dan ook te kunnen overdragen in mijn werkzaamheden.

Naast mijn werk als orthopedagoog ben ik een actief trompettist, en speel ik in een aantal orkesten. Daarnaast help ik regelmatig mee bij projecten in de wijk, zoals bij een spelotheek gericht op hoogbegaafde kinderen en het geven van trompetles. Ten slotte vind ik het erg leuk om zelf spellen te ontwerpen.