Nooit te oud om te leren, nooit te oud om uitdagingen aan te gaan, nooit te oud om mij in te zetten voor de (hoog) begaafde kinderen. Mijn passie voor deze bijzondere kinderen ontstond deels uit de privé situatie en deels doordat het zo’n 25 jaar geleden nog helemaal niet zo bekend was in het onderwijs. Van workshop naar workshop, van informatie verzamelen tot lezen van heel veel literatuur om uiteindelijk op mijn 50ste te starten met de opleiding Master SEN specialisme hoogbegaafdheid. Ik wilde na het afronden van deze opleiding meer doen dan alleen de plusgroep op mijn school opstarten en mijn collega’s van mijn bestuur enthousiasmeren en informeren over deze bijzondere kinderen.
Ondanks mijn Amsterdamse achtergrond heb ik mij goed aangepast aan het Rotterdamse motto: geen woorden maar daden. Ik richtte mijn eigen advies- en begeleidingsbureau IQoké ~waar talent wordt (h)erkend~ op, met als doel het begeleiden van kinderen en hun ouders naast mijn fulltime baan in het onderwijs.
Om meer kinderen te kunnen bereiken ben ik in mijn praktijkruimte gestart met spelactiviteiten voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Al gauw moest ik verhuizen naar de woonkamer, maar ook die ruimte voldeed al snel niet meer.
Door veelvuldig netwerken, want hoe meer mensen betrokken raken bij deze bijzondere kinderen des te beter, kreeg ik de beschikking over een ruimte bij het buurtsteunpunt Beverwaard.
Inmiddels vinden dankzij buurtinitiatieven en subsidies op meerdere plaatsen in Rotterdam wekelijks gratis uitdagende spelactiviteiten plaats, geleid door enthousiaste vrijwilligers met passie voor deze doelgroep.
Op mijn 59ste besloot ik de stap te wagen naar les geven op voltijds hoogbegaafden onderwijs om te kijken hoe hier met deze kinderen gewerkt wordt. Inmiddels werk ik niet meer fulltime in het onderwijs, maar probeer ik met IQoké steeds meer kinderen en ouders te begeleiden die vastlopen. Hoe? Door gewoon een luisterend oor te bieden, vooral out-of-the-box te denken en het kind en/of de ouder te betrekken in het plan, in de oplossingen, in mogelijke vervolgstappen. Het liefst 24/7, maar gelukkig heb ik ook een lieve echtgenoot die mij af en toe even pas op de plaats laat maken. En terecht want ook mijn familie en vrienden spelen een belangrijke rol in mijn leven. En als het even kan hou ik mij bezig met muziek, zowel door blokfluitlessen te geven als bugel te spelen in de fanfare.