Trots ben ik om werkzaam te zijn als orthopedagoog en het werk te verrichten waar mijn passie ligt, namelijk het positief stimuleren en motiveren van kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Mijn kracht ligt in het opbouwen van een (vertrouwens-) band met kinderen en jongeren en het laten opdoen van succeservaringen.

Mijn ervaringen als orthopedagoog binnen het voortgezet onderwijs hebben ertoe geleid dat ik me verder ben gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en hoe dit, verschillend per persoon, invloed kan hebben op verschillende gebieden in het leven.

Ik vind het belangrijk dat er tijd en ruimte is om écht goed te luisteren naar wat kinderen en jongeren zelf voelen en ervaren en aan de hand daarvan samen haalbare doelen te stellen en een plan op maat te maken. Met elkaar (out-of-the-box) ontdekken hoe je verschillende uitdagingen aan kunt gaan, maar hierbij ook zeker niet vergeten om oog te houden voor alles wat al wél goed gaat.

Het is zo mooi om te zien wat je met elkaar kunt bereiken wanneer er vertrouwen is.

Mijn doel is altijd om het vertrouwen (weer terug) te geven aan de cliënt en om van daaruit samen de uitdaging aan te gaan om stapjes vooruit te komen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft en ik vind het één van de mooiste dingen uit mijn werk om deze samen (verder) te ontdekken en te ontwikkelen.

Kortom: ik ben ontzettend dankbaar dat ik middels mijn werk als orthopedagoog iets kan betekenen voor kinderen en jongeren. Mijn kernwaarden hierbij zijn: positiviteit, vertrouwen, talenten, dankbaarheid en samenwerken.