Ik ben Thera Goedegebuur, Kind- en Jeugdpsycholoog en bij Haviq doorgegroeid tot (zorg)coördinator. Naast mijn coördinerende en aansturende taken voer ik behandelgesprekken met jongeren en/of hun ouder(s). In oktober startte ik met mijn team de eerste @HOOOM groep. Dit was een proces van ontdekken, uitproberen en vormgeven; een mooi en fijn groeiproces met elkaar! Inmiddels is de groep @HOOOM-jongeren verdrievoudigd en ook het @HOOOM-team gegroeid. We ontwikkelen en groeien dus nog steeds!

Ervaring heb ik in mijn loopbaan na mijn afstuderen in 2016 opgedaan als basispsycholoog (behandeling en diagnostiek) en als MST-CAN therapeut. Inmiddels ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut met de focus op traumabehandeling en schematherapie.

In mijn werk als psycholoog vind ik het belangrijk om voor rust en duidelijkheid te zorgen, zodat van daaruit een vertrouwensband kan groeien.

Vanuit vertrouwen kunnen we dan samen onderzoeken, verdragen en vertragen. Graag puzzel ik met je mee, zodat we iets meer duidelijk krijgen waardoor je je minder goed voelt en/of minder tot ontwikkeling komt. In het puzzelen kan pijn naar boven komen. Graag maak ik ruimte voor die pijn, zodat er dan vervolgens ruimte voor iets nieuws kan komen.

Puzzelen doe ik graag vanuit de systemische hoek. Een kind, jongere of ouder staat nooit op zichzelf, maar in een systeem, en komt ook uit een systeem. Systemisch denken en werken neem ik graag mee in de analyse- en behandelfase.

In mijn vrije tijd probeer ik uit mijn hoofd te komen door yoga te beoefenen, buiten te wandelen of te sporten. Recent heb ik mijn eerste camino (pelgrimstocht) uitgelopen naar Santiago de Compostela. De eerste, maar waarschijnlijk niet de laatste! Dus ook voor wandeltips of samen brainstormen over reizen, mooie plekken en andere culturen ben je bij mij aan het juiste adres.