A + B ≠ C. Althans, als ik refereer naar ‘de’ psychologie of de psyche van een individu. Met deze bijzonder formule bedoel ik dat een veelheid aan factoren bepaalt hoe het met je gaat. Soms voel je je even minder goed en door welke factoren dat precies komt is vaak even een puzzel. Enthousiast word ik van meedenken en -puzzelen! Het leuke is namelijk van die meerdere factoren dat er vrijwel altijd verschillende oplossingen mogelijk zijn om een stapje vooruit te kunnen.
Dit meedenken doe ik graag vanuit systemische hoek. Een kind of jongere staat nooit op zichzelf, maar heeft school, ouders, familie en vrienden om zich heen staan. In begeleidingsgesprekken betrek ik graag de verschillende systemen, omdat mijn ervaring is dat het voor het kind of de jongere veel fijner is als zoveel mogelijk (puzzel)stukjes betrokken worden. Dan is het niet in je eentje hard werken, maar samen.
In mijn vrije tijd doe ik graag Yoga en Pilates en heb ik recent bootcamp ontdekt. Vroeger speelde ik ook viool, ik ben nog aan het onderzoeken hoe ik de muziek weer in mijn dagelijkse bestaan kan vlechten. Verder houd ik erg van buiten zijn in de vorm van wandelen of gewoon ontspannen op een kleedje in het park.
Brede ervaring heb ik als basispsycholoog en systeemtherapeut. Gewerkt heb ik met kinderen en jongeren met verschillende problemen en in gezinnen (al dan niet onder dwang) om de veiligheid te herstellen. In mijn werk vind ik het belangrijk om voor rust en duidelijkheid te zorgen, zodat van daaruit een vertrouwensband kan groeien. Vanuit vertrouwen kunnen we dan met elkaar de puzzel onderzoeken.